CONT CLIENT | CONTACT | INFO
Coș de cumpărături
1 produse - 39.99 lei
COS CUMPARATURI
Cos de cumparaturi
Produsul a fost adaugat in cos!

Vezi COȘUL DE CUMPĂRATURI

Cercetarea istoriei. Noi abordari, analize si interpretari

Editura: Cetatea de Scaun
Anul aparitiei: 2017
Nr. pagini: 254 pagini
ISBN: 7860653737479
Disponibilitate:  la cerere
Pret:  39,99 LEI

Descriere

În zilele noastre, preocuparea pentru cercetarea istoriei trebuie să fie primordială, în principal pentru specialiștii români, care în mod treptat și-au schimbat orizontul de abordare al trecutului, pliindu-se pe actualele tendințe și curente de investigare ale istoriei, propunând totodată noi analize și interpretări.
Demersul nostru a fost acela de a pune în aceeași lucrare studii care să urmărească cercetări inedite în ceea ce privește argumentația științifică, sursele uzitate și perspectiva de introspecție a trecutului. De aceea, acest volum cuprinde 15 articole, care se circumscriu felului de a scrie istorie, propun reflecții asupra teoriei și filosofiei istoriei, iar unele dintre acestea examinează subiecte despre istoria națională sau istoria locală.
Coordonatorii

Sensul istoriei este o temă presantă. Scheme vechi de a-i face față – sensul istoriei imprimat de mari conducători, de curente vizionare, de clase sociale cu pondere, de națiuni majore – s-au prăbușit contrazise de evenimente. Subiecți ai istoriei în format mic – indivizi excepționali – sau în format mare – curente, clase sociale, națiuni – nu se mai confirmă. Toți aceștia depind, la rândul lor, de altceva. Interacțiunile sunt veritabilul teren pe care se constituie direcția evenimentelor – interacțiuni economice, militare, instituționale, culturale, ce pot fi abordate cu oarecare aproximare ca interacțiuni comunicaționale.
Andrei Marga