LOGIN | CONTACT | INFO
Coș de cumpărături
1 produse - 43.2 lei
COS CUMPARATURI
Cos de cumparaturi
INFO: Produsul a fost adaugat in cos!

» Vezi cosul de cumparaturi

Evaluarea intreprinderii

Editura: Economica
Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 455 pagini
ISBN: 978-973-709-524-4
Categorii: Afaceri, Economie
Disponibilitate:  in stoc
Preţ de listă:  48,00 LEI
Preţul nostru:  43,20 LEI
Economisiţi:  4,80 LEI (10%)

Descriere

Evaluarea întreprinderii este intersecţia între autostrada reprezentată de teoria finanţelor cu drumul reprezentat de realitatea tranzacţiilor economice (şi deci, nevoia de estimare a valorii de piaţă) cu o altă autostradă reprezentată de nevoia de informare corectă a utilizatorilor de informaţie economico-financiară (şi deci, nevoia de estimare a valorii juste).

Unii o consideră o artă, alţii o ştiinţă; în pragmatismul lumii reale este unanim recunoscută atât ca disciplină de specialitate, cât şi ca un serviciu profesional.

în prima ipostază, evaluarea întreprinderii contribuie la formarea unei gândiri coerente şi pragmatice în măsura în care întreprinderea este înţeleasă de către studenţi din cel mai sintetic şi mai pragmatic mod posibil, şi anume valoarea acesteia. în a doua ipostază avem de-a face cu un serviciu profesional menit să asigure buna funcţionare a sistemului economic şi social ce are nevoie, în multe situaţii, de o estimare independentă a valorii companiilor (tranzacţionare, justa despăgubire, înregistrarea valorii juste în contabilitate, finanţare, restructurare şi reorganizare etc.).

Această carte a fost elaborată de un colectiv de experţi evaluatori de întreprinderi, membri ANEVAR, cu experienţă practică şi didactică în formarea evaluatorilor.