LOGIN | CONTACT | INFO
Coș de cumpărături
0 produse
COS CUMPARATURI

Marea divizare - Societatile inegale si ce putem face in privinta lor

Autor(i): Joseph E. Stiglitz
Editura: Publica
Anul aparitiei: 2015
Nr. pagini: 592 pagini
ISBN: 978-606-722-053-7
Categorii: Globalizare, Economie
Promotie: Promotia zilei
Disponibilitate:  in stoc
Preţ de listă:  75,00 LEI
Preţul nostru:  48,38 LEI
Economisiţi:  26,62 LEI (35%)

Descriere

în Marea divizare, Joseph E. Stiglitz propune modalități de contracarare a problemei cu care America se confruntă din ce în ce mai mult. Stiglitz afirmă, argumentat, că inegalitatea este o chestiune de alegere: rezultatul cumulat al politicilor injuste și al priorităților prost gândite.

Stiglitz expune pe larg inegalitatea Americii: dimensiunile și cauzele ei, dar și consecințele pentru națiunea americană și pentru întreaga lume. începând cu politicile publice din era Reagan și continuând cu Marea Recesiune și îndelungatul ei siaj, Stiglitz descrie cu lux de amănunte politicile iresponsabile – dereglementarea, reducerile de taxe, scutirile fiscale pentru grupul de 1% al celor mai bogați americani – care îi lasă în urmă pe mulți americani și transformă visul american într-un mit tot mai irealizabil.

Cu o formidabilă acuitate economică, dar, în același timp, accesibilă publicului larg, Stiglitz ne îndeamnă să adoptăm soluții reale: creșterea taxelor pentru corporații și oamenii bogați; mai mult ajutor pentru copiii oamenilor săraci; investiții în educație, știință și infrastructură; ajutor pentru proprietarii de locuințe îndatorați, nu pentru bănci; și, mai important decât orice, să facem mai mult pentru a redresa economia și a o aduce în poziția de ocupare deplină.

Cea mai cuprinzătoare contraargumentație la adresa neoliberalismului Partidului Democrat, dar și a teoriilor laissez faire din Partidul Republican. Contribuția lui Stiglitz în cadrul dezbaterii publice poate fi oricum altfel decât supraestimată.

Thomas B. Edsall, New York Times Book Review

Stiglitz scrie limpede și provocator... O analiză atentă, dintr-o perspectivă largă, a motorului inegalității și a motivelor pentru care e periculos să-l lăsăm să meargă.

Dante Chinni, Washington Post

O analiză definitorie a efectelor inegalității nu doar asupra economiei, ci și a democrației și globalizării.

Daily Beast

The American Dream a devenit un deziderat universal. Poate fi el atins sau este o utopie? Putem fi toți egali în bunăstare și bogație? Pe noi, răspunsurile și soluțiile lui Stiglitz la aceste două întrebări ne-au convins să vă lansăm această invitație: la lectură, reflexie și acțiune.

UniCredit Bank