CONT CLIENT | CONTACT | INFO
Coș de cumpărături
0 produse
COS CUMPARATURI

RAZBOIUL ARABO-ISRAELIAN 1948

Autor(i): EFRAIM Karsh
Traducator(i): Ruxandra Tudor
Editura: Corint
Anul aparitiei: 2015
Nr. pagini: 96 pagini
ISBN: 978-606-8623-78-8
Promotie: Carti la 4.99
Disponibilitate:  in stoc
Preţ de listă:  9,54 LEI
Preţul nostru:  4,99 LEI
Economisiţi:  4,55 LEI (48%)

Descriere

Războaie care au schimbat lumea

O istorie în mai multe volume a războiului privit din diverse perspective: politică, strategică, tactică, culturală şi individuală.

„Citiţi-le pentru a înţelege mai bine războiul şi pentru a putea pleda mai bine pentru pace.” Profesor Robert O’Neill, coordonatorul seriei

Războiul din Palestina (1948) a fost, fără îndoială, cea mai importantă confruntare armată din istoria conflictului arabo��'israelian. Cartea de faţă tratează cauzele războiului şi felul în care s-a desfăşurat acesta, în două etape distincte: luptele de gherilă dintre comunităţile arabă şi evreiască din Palestina aflată sub mandat britanic şi războiul convenţional dintre Statul Israel şi armatele arabe invadatoare.

Volumul cuprinde, de asemenea, informaţii despre combatanţii celor două tabere şi scopurile lor, strategiile şi performanţele militare ale acestora. Nu în ultimul rând, autorul analizează motivele care au dus la succesul Israelului, în ciuda faptului că părea imposibil, şi la eşecul ţărilor arabe de a-şi transforma superioritatea numerică şi militară într-o victorie pe câmpul de luptă.

Alte produse comandate impreuna cu RAZBOIUL ARABO-ISRAELIAN 1948: