CONT CLIENT | CONTACT | INFO
Coș de cumpărături
0 produse
COS CUMPARATURI

Stalin si stalinismul

Autor(i): Martin McCauley
Editura: Meteor Press
Colectia: Istorie
Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 248 pagini
ISBN: 9789737284921
Disponibilitate:  in stoc
Preţ de listă:  19,00 LEI
Preţul nostru:  15,20 LEI
Economisiţi:  3,80 LEI (20%)

Descriere

Unul dintre cei mai puternici dictatori ai secolului al XX-lea, Stalin a crezut ca, in numele unui viitor mai bun, merita sa sacrifice milioane de vieti omenesti. A construit o Rusie moderna pe cadavrele a milioane de cetateni ai ei.

Stalin si stalinismul s-a impus ca una dintre cele mai populare lucrari de istorie destinate celor care doresc sa inteleaga fenomenul Stalin. Scrisa intr-un stil clar si accesibil, cartea ii ofera cititorului:

· o analiza actuala a epocii staliniste;

· un capitol de analiza a personalitatii lui Stalin;

· documente care ilustreaza in mod graitor varsarile de sange;

· o examinare a cultului lui Stalin si a factorilor care au determinat succesul acestuia si renumele de care continua sa se bucure si in ziua de azi;

· o cronologie a principalelor evenimente, un glosar, o scurta prezentare a personajelor mai importante si o lista de lecturi suplimentare.

Aceasta evaluare concisa a uneia dintre figurile centrale ale istoriei secolului al XX-lea ramane o lectura esentiala pentru toti cei interesati de subiect.

MARTIN McCAULEY este scriitor si jurnalist cu o vasta experienta in problemele Rusiei si ale politicii internationale. Printre lucrarile sale recente se numara Rusia, America si Razboiul Rece, editia a doua revizuita (2008), Originile Razboiului Rece, a treia editie revizuita (2008), si Ascensiunea si decaderea Uniunii Sovietice (2007).
Alte carti de MARTIN MCCAULEY:
15,00 8,25 lei