Cont client | Contact | Info
Coș de cumpărături
0 produse
COS CUMPARATURI
Carti Jucarii Filme Muzica Diverse VINURI PROMOTII ANTICARIAT
|
|
|
|
|
Matematica - 700 de probleme pentru micii matematicieni, Clasele I-IV. Olimpiade, concursuri judetene si interjudetene. Pregatirea admiterii in clasa a V-a

Matematica - 700 de probleme pentru micii matematicieni, Clasele I-IV. Olimpiade, concursuri judetene si interjudetene. Pregatirea admiterii in clasa a V-a

Editura: Taida
Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 170 pagini
ISBN: 9786065141094
Produsul nu poate fi comandat:
stoc epuizat!

Descriere

La cererea unui număr însemnat de solicitanţi: elevi, învăţători, profesori, părinţi etc. ne-am decis să elaborăm prezenta lucrare pentru a pune la dispoziţia micilor matematicieni din ciclul primar un număr însemnat de probleme semnificative care să-i dirijeze spre performanţă în matematică.
în primii ani de activitate noi, autorii, am întâmpinat dificultăţi în rezolvarea prin metode adecvate, a problemelor de aritmetică. Ca şi în prezent, atunci, studiile universitare se axau pe aspecte pur teoretice, cele metodice, erau marginalizate.
Am avut şansa de a intra în posesia unor manuale pentru liceele pedagogice care abordau metodic, metodele de rezolvare a problemelor de aritmetică, fără a apela la suportul algebric, contraindicat după părerea noastră micului matematician la care predomină gândirea concretă.
Sperăm, ca lucrarea, să constituie un instrument util şi eficient la dispoziţia părinţilor şi chiar a bunicilor care intervin, de regulă, în sprijinirea micului matematician să abordeze problemele specifice vârstei lor, deoarece majoritatea dintre ei nu au avut în şcoală cunoştinţă de metodele aritmetice, apelând din plin la suportul algebric: necunoscute, ecuaţii, sisteme de ecuaţii etc.
Fiecare capitol al lucrării conţine pe lângă prezentarea noţiunilor trebuitoare, probleme rezolvate şi comentate, urmate de un număr corespunzător de probleme propuse spre rezolvare, probleme semnificative, selectate cu multă grijă, pentru a cuprinde toată gama de enunţuri a programei şcolare în vigoare, specifice concursurilor şcolare pentru elevii din ciclul primar.
La sfârşitul lucrării utilizatorii pot consulta indicaţii, comentarii sau răspunsuri la problemele propuse.
Lucrarea constituie un auxiliar eficient în activitatea la clasă, dar şi în cea independentă a elevului, ea răspunde cerinţelor învăţământului modern ce are în primul rând menirea să stimuleze gândirea logică, perspicacitatea, atenţia şi în final, creativitatea.
Diversitatea problemelor propuse şi rezolvate pot contribui din plin la formarea conceptelor specifice studiului matematicii în ciclul primar, fiind concepute să conducă la formarea deprinderilor micului matematician de a aborda unele situaţii din cotidian şi chiar a unor probleme interdisciplinare, unele sub formă de joc, încât să transforme procesul de învăţare într-o activitate dinamică, atractivă şi recreativă.
Lucrarea se adresează în egală măsură „micilor matematicieni“, dar şi elevilor de la liceele pedagogice, învăţătorilor şi profesorilor precum şi părinţilor, a tuturor factorilor care influienţează formarea gândirii matematice la cele mai fragede vârste, a gândirii logice, atât de necesară în abordarea a numeroase domenii de activitate de mai târziu, unele chiar nebănuite.
în final, vă sfătuim să urmaţi îndemnul lansat de Nansen care ne-a călăuzit permanent şi pe noi, autorii, în întreaga activitate de performanţă cu „debutanţii“ în ale matematicii.


Argument
Capitolul I
Sisteme de numeraţie
I.1. Sistemul roman de numeraţie
I.2. Sistemul zecimal de numeraţie
Capitolul II
împărţirea cu rest a numerelor naturale.
Medoda reducerii la absurd
Capitolul III
Proprietăţile adunării şi înmulţirii numerelor naturale.
Factor comun
Ordinea efectuării operaţiilor şi folosirea parantezelor
Capitolul IV
Sume de tip Gauss
Capitolul V
Metode de rezolvare a problemelor de aritmetică
V.1. Metoda reducerii la unitate
V.2. Metoda comparaţiei
V.3. Metoda figurativă
V.4. Metoda mersului invers
V.5. Metoda falsei ipoteze (presupunerii)
V.6. Principiul cutiei
Capitolul VI
Probleme cu conţinut geometric
Capitolul VII
Olimpiade, concursuri judeţene şi interjudeţene.
Concursuri pentru admiterea în clasa a V-a
Soluţii. Indicaţii. Răspunsuri. Comentarii.
Modele de probleme rezolvate

Alte carti comandate impreuna cu MATEMATICA - 700 DE PROBLEME PENTRU MICII MATEMATICIENI, CLASELE I-IV. OLIMPIADE, CONCURSURI JUDETENE SI INTERJUDETENE. PREGATIREA ADMITERII IN CLASA A V-A:

PROMOŢII
Catalogul lunii Ianuarie
Grupul Editorial Corint reducere 50%
Editura All * 50% Reducere * Selectie de titluri
Lichidari stocuri * reduceri consistente
Editura Rao 50% reducere
La multi ani 2015
Colectiile pe care ti le doresti in biblioteca ta, acum cu reducere de minim 50%!
Editura POLIROM * carti la 9,99 lei
Best Deal
Editura BusinessTech * 40% Reducere