Cont client | Contact | Info
Coș de cumpărături
0 produse
COS CUMPARATURI
Carti Jucarii Filme Muzica Diverse VINURI PROMOTII ANTICARIAT
|
|
|
|
|
Cum se spune in engleza...? Exercitii de traducere pentru reactivarea cunostintelor

Cum se spune in engleza...? Exercitii de traducere pentru reactivarea cunostintelor

Autor(i): Raluca Suciu
Editura: Compania
Colectia: Carti - eveniment
Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 136 pagini
ISBN: 9789731960852
Produsul nu poate fi comandat:
stoc epuizat!

Descriere

Cum se spune in engleza...?

Exercitii de traducere
pentru reactivarea cunostintelor
Raluca Suciu

Cartea de faţă s-a ivit din nevoia de a construi exerciţii de traducere pentru cursurile de engleză la care veneau adulţi cu diferite profesiuni (din comerţ, finanţe, industrie, domeniul juridic...), dornici de exprimare simplă şi fluentă. Conştienţi de cunoştinţele lor profesionale şi de « amintirile de engleză », sperau la o exersare ţintită, cât mai practică, în stare să le activeze noţiuni pasive şi să-i facă inteligibili pentru partenerii străini.
Am ales aici 122 de exerciţii, grupându-le în două mari secţiuni : Basic Training şi Vocabulary Training. Basic Training cuprinde unităţi de traducere orientate spre tiparele verbale, resimţite ca « dificile », adică destul de diferite de cele din limba română. Secţiunea e împărţită în First Level şi Second Level, corespunzătoare deci unui nivel de « începător » şi altuia de « avansat », care pot fi şi două etape de recuperare a unui fond pierdut prin nefrecventare. Vocabulary Training invită, cum îi spune şi numele, la exersarea unor elemente de vocabular uzual din viaţa « la serviciu ».
Fiecare unitate comportă, pe lângă frazele de tradus, şi un cadru ajutător, alcătuit din scheletul teoretic al structurii verbale exersate, un exemplu concret de compunere a formei, precum şi verbele/substantivele/alte părţi de vorbire sugerate pentru a fi folosite în ansamblul exerciţiului. Cei care se lansează singuri în procesul de recuperare a englezei beneficiază şi de o cheie aflată la sfârşitul cărţii. Desigur, există mai multe variante posibile, ca în cazul tuturor traducerilor – soluţia oferită aici are însă un grad mare de corectitudine şi este foarte apropiată de versiunea din vorbirea curenta.

Alte carti din categoria LIMBA ENGLEZA:

PROMOŢII
Catalogul lunii Ianuarie
Grupul Editorial Corint reducere 50%
Editura All * 50% Reducere * Selectie de titluri
Editura Rao 50% reducere
Lichidare stocuri * reduceri maxime
La multi ani 2015
Colectiile pe care ti le doresti in biblioteca ta, acum cu reducere de minim 50%!
Grupul de Edituri Univers Enciclopedic Gold, Univers Enciclopedic, Enciclopedica
Editura POLIROM * carti la 9,99 lei
Best Deal
LICHIDARE STOCURI