Cont client | Contact | Info
Coș de cumpărături
0 produse
COS CUMPARATURI
Carti Jucarii Filme Muzica Diverse VINURI PROMOTII ANTICARIAT
|
|
|
|
|
Olimpiadele Nationale ale Romaniei si Republicii Moldova pentru clasele V - VIII

Olimpiadele Nationale ale Romaniei si Republicii Moldova pentru clasele V - VIII

Editura: Taida
Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 324 pagini
ISBN: 978-606-514-070-7
Produsul nu poate fi comandat:
stoc epuizat!

Descriere

Primele concursuri şcolare s-au desfăşurat în ţara noastră la 21 mai 1885 în Bucureşti, unde au participat 70 de elevi ai şcolilor primare, fiind premiaţi 11 elevi care au primit coroniţe şi premii, apoi s-au extins an de an, cuprinzând şi învăţământul gimnazial şi liceal.
Iniţiativa organizării concursurilor şcolare a avut-o Societatea „Tinerimea Română“ care numea comisiile de concurs şi urmărea ca acestea să aibă în atenţie talentul elevilor şi puterea lor de înţelegere a fenomenelor vieţii şi nu cantitatea cunoştinţelor predate în şcoală.
Prin „Gazeta Matematică“ s-au organizat concursuri de matematică pentru elevii din gimnaziu şi liceu începând cu anul 1897, punând accentul pe „calitatea, sagacitatea şi pătrunderea“ lucrărilor şi nu pe cantitate, deşi matematica este ştiinţa cantităţii.
Şcoala matematică din toate timpurile a oferit un câmp larg de afirmare, de promovare a tot ce a avut şi are mai bun, mai frumos şi mai de preţ tânăra generaţie.
Avem o şcoală recunoscută de matematică, profesori competenţi şi pasionaţi (dar prost plătiţi) care ştiu să „meşterească“ copii capabili de performanţe.
Avem copii de „metal preţios“ dispuşi să facă eforturi supreme în „bătălia“ cu axiomele şi teoremele. Cartea este adresată, în primul rând, acestor profesori şi elevi şi cuprinde enunţurile şi soluţiile problemelor date la etapa naţională în perioada 1980–2010 (gimnaziu) în ţara noastră precum şi probleme selectate din Olimpiada Naţională a Republicii Moldova, punând accent sporit pe probleme de logică şi combinatorică.
Pentru clasele VII–VIII olimpiada naţională s-a organizat începând cu anul 1979 cu o întrerupere de 2 ani (1981–1982), în perioada 1986–1989 susţinându-se câte două probe, una de aritmetică - algebră şi alta de geometrie. Elevii din clasa a VI-a au participat la etapa naţională în perioada 1986 – 1991. După o întrerupere de 15 ani, elevii din clasa a VI-a au participat la etapa naţională, lor alăturându-se si elevii din clasa a V-a; aceasta s-a desfăşurat în perioada 1 – 3 iunie 2007 la Râmnicu-Vâlcea.
De asemenea, cartea cuprinde probleme date la Balcaniada de Matematică pentru Juniori (OBMJ) în perioada 1997 – 2010, etapa judeţeană şi barajele desfăşurate în România pentru alcătuirea lotului naţional de juniori şi în Republica Moldova în anul 2010.
După prezentarea enunţurilor problemelor propuse în concurs urmează soluţii şi comentarii. în general, soluţiile prezentate nu sunt exhaustive, lăsând posibilitatea utilizatorului de a contribui efectiv la completări şi de a-şi manifesta ingeniozitatea şi creativitatea prin găsirea unor soluţii originale.
în elaborarea lucrării, un rol benefic l-a avut experienţa acumulată de autori prin participarea la fiecare ediţie a olimpiadei, fie ca antrenori (am avut participanţi la fiecare ediţie), fie ca însoţitori, corectori sau membri în Comisia Centrală a Olimpiadei, fie ca participanţi activi la pregătirea lotului naţional, dar şi experienţa acumulată în „focul bătăliilor“ de foştii elevi colaboratori care au obţinut numeroase premii la consursurile interjudeţene, naţionale şi internaţionale, componenţi ai loturilor naţionale.

PROMOŢII
Catalogul lunii Ianuarie
Grupul Editorial Corint reducere 50%
Editura All * 50% Reducere * Selectie de titluri
Lichidari stocuri * reduceri consistente
Editura Rao 50% reducere
La multi ani 2015
Colectiile pe care ti le doresti in biblioteca ta, acum cu reducere de minim 50%!
Editura POLIROM * carti la 9,99 lei
Best Deal
Editura BusinessTech * 40% Reducere