Cont client | Contact | Info
Coș de cumpărături
0 produse
COS CUMPARATURI
Carti Jucarii Filme Muzica Diverse VINURI PROMOTII ANTICARIAT
|
|
|
|
|
Materiale avansate

Materiale avansate

Editura: Alfa
Colectia: Studia
Nr. pagini: 202 pagini
ISBN: 9738953634
Disponibilitate:  la cerere
Pret:  25,99 LEI
Modalitati de transport:
• 11,90 lei - prin Posta Romana sau Cargus
• 13,90 lei - prin Fan Curier
• gratuit de la 150 lei - Posta Romana

Descriere

Materialele avansate includ pe de o parte materiale noi cu caracteristici obisnuite dar cu valori performante ale acestora pe care materialele clasice nu le pot atinge, cum ar fi proprietati excelente la temperaturi inalte sau foarte joase, proprietati electrice si magnetice deosebite, proprietati speciale de dilatare termica, proprietati ecologice biodegradabile si fara nocivitate asupra mediului si factorului uman) etc. si pe de alta parte, materiale speciale cu propritati fizice noi cum ar fi materialele cu structura nanocristalina sau amorfa.
In lucrarea Materiale avansate autorii abordeaza materialele inteligente din clasa aliajelor cu memoria formei si a aliajelor cu dilatare controlata (invar si termobimetale).

Aceste materiale sunt subiect de studiu si datorita numeroaselor posibilitati de aplicare practica in domeniul senzorilor si actuatorilor.
In Introducere se face o prezentare generala a materialelor avansate si a posibilitatilor de aplicare practica ale acestora. Primul capitol intitulat Aliaje cu memoria formei prezinta mecanismul de memoria formei, efectele de memoria formei, metodele de educare a aliajelor cu memoria formei si unele aliaje comerciale de acest tip. In continuare sunt prezentate metodele de caracterizare a aliajelor cu memoria formei, modele de actuatori si metode de proiectare a actuatorilor din aliaje cu memoria formei precum si unele modele de actuatori realizate de autori. Capitolul al doilea intitulat Aliaje invar si termobimetale prezinta metodele experimentale, instalatiile de masura, proprietatile fizice ale aliajelor cu caracteristici invar Fe-Ni, Fe-Ni-Co,Fe-Ni-Cr, cu adaosuri mici de Mn si Si, ale aliajelor de tip elinvar cu titan, ale termobimetalelor realizate pe baza de aliaje invar si aliaje cu coeficient de dilatare termica ridicat si unele aplicatii practice ale acestor materiale realizate de autori.
Lucrarea se adreseaza cercetatorilor si specialistilor in fizica si stiinta materialelor din universitati, institute de cercetare precum si celor din industria de profil.
Cartea reprezinta un compendiu pentru studentii din anii terminali ai facultatilor de fizica si stiinta materialelor.

Prof. univ. dr. Maria Neagu
Facultatea de Fizica
Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi

PROMOŢII
Catalogul lunii Februarie
Editura All * 50% Reducere * Selectie de titluri
Editura Rao 50% reducere
Lichidare stocuri * reduceri maxime
Grupul de Edituri Univers Enciclopedic Gold, Univers Enciclopedic, Enciclopedica
Colectiile pe care ti le doresti in biblioteca ta, acum cu reducere de minim 50%!
Editura Litera 40% reducere
Editura POLIROM * carti la 9,99 lei
Best Deal
Editura BusinessTech * 40% Reducere
LICHIDARE STOCURI